Hoogkwaliteit kerstbomen

U kunt er op rekenen dat er veel zorg besteed wordt aan inkoop. Wij inspecteren en selecteren zelf onze bomen. U kunt verwachten dat wij streng toezien op regels waardoor u verzekerd bent van de juiste kwaliteit. Onze bomen gaan tot een lengte van 12 meter. 

Ook AvroTros Radar heeft onze kerstbomen beoordeeld tot beste kwaliteit boom
Picea Abies

De fijnspar of "gewone spar" (Picea abies) is een boom uit de dennenfamilie (Pinaceae). Het is een conifeer uit Noord- en Centraal-Europa. Hij wordt veel aangeplant in tuinen en parken. Tevens is de fijnspar bekend als kerstboom. 

De hoogte van een volwassen fijnspar is circa 40 meter. Het hout dat gewonnen wordt uit de fijnspar is vuren. 

Bron: Wikipedia

Picea omorika

Als sierboom is de boom in Europa en Noord-Amerika veel aangeplant. De boom wortelt dieper dan de fijnspar en is daardoor stormvast, waardoor ze ook in het kustgebied met een zeeklimaat aangeplant kan worden. 

Ook is de boom beter bestand tegen luchtverontreiniging dan de fijnspar.

Bron: Wikipedia

Abies Nordmanniana

De Nordmann-spar, Kaukasische of Krimspar (Abies nordmanniana) is in 1838 door Alexander von Nordmann (Duits botanicus (1803-1866)) in West-Europa geïntroduceerd en wordt meer en meer als kerstboom gebruikt, doordat de naalden minder snel uitvallen dan die van de traditionele kerstboom de fijnspar Picea abies. De Nordmann-spar behoort tot het geslacht Zilverspar en komt oorspronkelijk uit de omgeving van de Zwarte Zee. 

Bron: Wikipedia